Sneltest Heerlen: Een betrouwbare uitslag

Tweet Share

De sneltest in Heerlen is voor langere tijd niet beschikbaar geweest. In eerste instantie waren de sneltesten namelijk nog niet betrouwbaar genoeg, waardoor er regelmatig verkeerde uitslagen werden gegeven. Echter is hier veel verandering in gekomen en zijn de testen goed doorontwikkeld. Daarom heb je steeds meer testlocaties in de omgeving die jou deze test aan kunnen bieden. Voor een laag bedrag weet jij in een korte tijd of jij het coronavirus bij je draagt. Maak daarom zelf een afspraak.

Een locatie voor de sneltest in Heerlen kiezen

Voordat je een afspraak kunt maken voor een sneltest in Heerlen moet je goed gaan kijken welke testlocatie er in de omgeving is. Je kunt ervan uit gaan dat je niet lang hoeft te gaan rijden, omdat er steeds weer nieuwe locaties bijkomen. Door de locaties naast elkaar te zetten, kun je gaan bepalen waar jij jouw afspraak gaat maken. Je kunt ook eerst het formulier invullen via de website, waarna er een locatie aan jouw woonadres gekoppeld wordt. Dit maakt het wellicht nog eenvoudiger om aan de slag te gaan met de coronatest.

Binnen 15 minuten de uitslag

Ook moet je weten hoe deze coronatest in zijn werk gaat. Het is net iets anders en ook ziet de volledige test er anders uit. Je hebt een apparaat waar een wattenstaafje aan bevestigd zit. Met dit wattenstaafje wordt er een monster afgenomen. De test doet daarna alles uit zichzelf. Er is geen microscopisch onderzoek nodig. Binnen 15 minuten verschijnen er strepen op de test, die aangeven of je wel of niet besmet bent met het coronavirus. Bij twee strepen moet je in quarantaine en mag je het huis pas weer uit als er geen klachten meer zijn.

Heel eenvoudig

Doordat de sneltest in Heerlen alles zelf doet, hoef je dus niet lang te wachten op het resultaat. Deze verschijnt vaak sneller in de mail dan dat jij naar huis kunt rijden. Geen thuisisolatie of andere zaken om rekening mee te houden. Het enige dat je in het achterhoofd moet houden zijn de kosten die aan de test verbonden zitten.